Gadgets

Användningsområdena för våra smartphones ökar ständigt och uppfinningarna duggar tätt. Smartphone marknaden har öppnat upp för helt nya möjligheter att tjäna pengar och lyckosökarna är många. Att så många jobbar så hårt för att tjäna en hacka på våra smartphones gör att det kommer oändligt många roliga, smarta och nyttiga appar och gadgets till dessa.

Vi ska här titta lite närmare på några av de smartaste, fyndigaste, roligaste och mest användbara gadgets man kan hitta till sin smartphone.

iZette Chip & Pin
iZette är en betalstation till din telefon eller surfplatta. Jag har sett flera små butiker använda sig av denna. Man får då med en kortläsare där man stoppar in sitt kontokort och slår in sin kod. Surfplattan eller mobiltelefonen fungerar som kassaenhet och det är i den som butiksbiträdet slår in summa och varan man köpt. Det finns också en tillhörande kvittoskrivare till iZette så man får ett kvitto precis som när man handlar som vanligt. Enda skillnaden är att butiken inte behöver köpa en dyr kassaapparat. Exakt hur det är med reglementet kring det här vet jag inte. För ett antal år sedan införde skatteverket någon ny regel och alla kassaapparater måste väl vara godkända och kopplade till skatteverket. Hur det fungerar med denna iZette har jag ingen aning om men det verkar i alla fall vara ett smidigt sätt att göra betalningar.

Objektiv för Mobilen
Den traditionella kompaktkamerans funktion har minskat avsevärt i och med att våra smartphones har fått bättre kameror och bättre mjukvara som hanterar kameran och bilderna. Vad som däremot saknas på telefoner är en optisk zoom. På de flesta mobilkameror går det att zooma men det är enbart digital zoom vilket innebär att bildens kvalitet i sig är lika kass som om du inte zoomat als, bara att man klipper bort kanterna och bara har med det man önskar se i bilden och gör bilden större. Det innebär egentligen att man aldrig ska använda digital zoom. Digital zoom gör precis samma sak som när man sätter två fingrar på skärmen och drar dessa ifrån varandra för att förstora bilden. Det är digital zoom.

Därför har utvecklare nu tagit fram en lins som man sätter utanpå telefonens kamera och den fungerar som en lins så man kan ta bättre bilder på långt avstånd. Först ska vi höja ett litet varningens finger. Om man tänker skaffa sig en sån här extern lins till sin smartphone så var beredd på att på vissa mobilen så blockerar linsen kamerans blixt och man kan alltså inte använda blixten för at ta bilder.

Utöver det så är den brilliant. På telefoner med metall så fäster man linsen med en liten magnet och på de telefoner där det istället är plast så man inte kan använda magneten så kan man fästa en liten ring runt kameran och man fäster sedan linsen i denna ring. Mycket smidigt och smart.

Rescuetec Mobilavfuktare
Är du en av oss som någon gång har tappat din mobiltelefon, kamera eller annan elektronisk utrustning i vatten? Då är det här något som kan intressera dig. Rescuetec Mobilavfuktare är den senaste versionen av avfuktare för elektroniska prylar. Om du tappar något i vatten så ska man fort som attans stoppa ned den fuktiga enheten i påsen, försluta båsen och sedan vänta. I påsen hittar man en färgkodad skala som anger i vilket skede processen är så man vet när man med säkerhet kan ta ut sin enhet ur fodralet. Den ska fungera med alla enheter som får plats i påsen som är 21 cm hög och 13 cm bred. Exakt hur den fungerar vet jag inte men om det fungerar så är det brilliant och något som alla med en smartphone skulle ha hemma.

Högtalare
Det här är egentligen inte någon stor nyhet utan det har funnits externa högtalare till mobiltelefoner i ganska många år nu men det är ändå värt att uppmärksamma det då det nuförtiden finns väldigt bra bluetoothhögtalare. Man behöver alltså inga sladdar mellan telefonen och högtalaren och högtalaren kan vara väldigt liten men fortfarande ge ifrån sig väldigt bra ljud. Det finns naturligtvis en hel del dassiga högtalare också och man måste se till att prova innan man köper så man är nöjd och inte, av misstag, köper någon kass högtalare.